Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv

Direktlänk till inlägg 28 januari 2009

FÖRRA INLÄGGET

Av Häxmamman med - 28 januari 2009 11:58


Förra inlägget!


Jag har fått ganska mycket mothugg inne på Enbart när det gäller min åsikt om prostitution.


Jag ska förklara lite mer ingående känslomässigt när

det gäller sexhandel.


Jag vill gärna värna om dessa kvinnor för det dom gör, vi ser ner på dom och vi pratar om prostitution som om det vore pesten.

Hur tror ni det känns när de hela tiden får höra bara negativt om det dom gör.
Jag tycker egentligen inte om just prostitutionen på det viset att kvinnorna blir utnyttjad men när situationen är som den är så varför göra det sämre med att fara och jaga dom.


Vi jagar dom i media, radio, glåpord som Hora osv, jag läste en bok som en kvinna skrivit, hon är här från Sverige och mår inte så bra och hon prostituerar sig men tar inte betalt men hon anser sig själv att hon prostittuerar sig.

Hon är gift och har barn men hon gör detta för att hon mår dåligt och får ingen hjälp...
Många kvinnor som nu säljer sex mår inte bra, men vad får de för hjälp och blir de erbjuden hjälp när de blir tagen på gatan.


Om ni skulle få reda på att din vän säljer sex, hur skulle i agera, jag skulle försöka att hjälpa men hur många behöver inte hjälp...


MEN sedan finns det faktiskt många av dom som gör det med fri vilja, det är tycker jag ungefär som att ragga på krogen och ute för en "One night stand" man har sex med olika flera gånger men då tar man inte betalt...
Sedan så kanske jag är dum i huvudet när jag tänker att de nu som säljer sex ger något för den som inte kanske kan få på annat vis.

Visst man kan kanske leva utan och fixa det själv men man kanske har behov av kroppslig kontakt...


Om man gör det lagligt så kan man mer kontrollerat sköta det, jag tror då också att det blir säkrare för de protituerade.


Skulle nått hända så har man koll på vem som har vem osv...
Det är min mening i det hela...


Åh, vad jobbigt det blev undrar om jag ska dumpa dessa inlägg??


Ha det gott

 
ANNONS
 
helen

helen

28 januari 2009 13:20

Nej du ska inte ta bort några inlägg. Du har rätt att tycka och tänka precis som du vill.
Jag förstår precis vad du menar......och dom prostituerade skulle förmodligen tänka att du är en medmänniska som förstår dom.
Ämnet var för att väcka debatt och det gjorde det.
De som "moraliserar" tycker väl egentligen synd om dessa människor som prostituerar sig men det gör ju även du.
Ha kvar dina inlägg.
Kramar om

http://gussilago

 
peter pc carlsson

peter pc carlsson

28 januari 2009 17:25

Tack för alla dina inlägg och för att du vågar ta en obekväm roll att driva.

Jag svarade just följande till era inlägg.

---

Mitt syfte var att väcka debatt och att lyfta et ämne som är tabubelagt. Det gläder mig därför att det är en sådan debatt kring hur prostitution skalln hanteras. Många olika frågor lyfts fram och jag ser med spänning fram emot hur debatten fortsätter.

Det som gläder mig är att det tycks finnas en samstämmighet av att såväl köpare som säljare av sex skall behandlas med respekt. Detta oavsett om man är för eller emot prostitution.

För egen del tror jag att det är själva mötet mellen två människor som avgör om man känner sig kränkt eller ej. Inte huruvida man betalar eller ej för en sexuell tjänst.

Tyvärr tror jag att det finns många, framförallt kvinnor, som dagligen blir kränkta och utnyttjade i sina förhållanden eller vid enstaka sexuella möten. Det isig är inget argument för prostitution. Det finns anledning att vidga debatten, låta den mindre svart och vit. Det vi kan förfasas över är kanske inte det som är värst trotts allt.

http://enbart.blogg.se

 
Ingen bild

Lena

28 januari 2009 20:40

Hej!
Jag håller med dig om att vi borde legalisera prostitution för det troliga är då att detta blir inte lika intressant. Jag tror också som du att detta kan kanske minska antalet våldtäckter. Men det intressanta i denna diskussion är att man inte överhuvudtaget nämner den manliga prostitutionen. Är den mer legal än den kvinnliga. Jag tycker att det är samma. En annan sak som slår mig också är att diskussionen kring detta sker inte på din blogg utan på Herr Enbarts kommentarer. Lustigt. Varför inte ta diskussionen direkt med källan som man vill övertyga? Ja ja men vad vet väl jag. Stå på dig för alla har vi rätt att ha våra egna åsikter och om någon kan uttala sig om sexutnyttjande så är det väl du. Och jag måste säga att jag tycker mångt och mycket att du har sunda åsikter.
Ha det så bra!
Lena

 
Charlotte

Charlotte

29 januari 2009 08:44

Det var ett svårt ämne du tog upp. Jag har nog aldrig reflekterat över det så mycket men i mångt och mycket håller jag med dig. Jag hoppas du har det bra och att vädret är bättre hos er. Grått och snöblandatregn hos oss. Jag ska sätta mig med sonen nu och hjälpa honom med läxor. Kram!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

arja

2 februari 2009 03:11

hej rara du!
du verkar så klok, medmänsklig o fin...jag gillar dig! du är för fin att bo i hammarstrand faktiskt...folk fattar inte så mkt om sådana här saker där uppe....tyvärr...jag vet!
jag har börjat "sälja" mig, inte som prostituerad direkt men sälja tjänster som piska, förnedra o tortera folk som har behov av det...som Dominant Madame du vet.....o jag kritiserar el dissar inte ngn, alla har sitt lass från uppväxten o olika behov i vuxenåldern för att handskas med sin smärta....vad vet vi om andras smärta?
du är bra tjej, dumpa inget, fortsätt vara det fina människa du är!!!
kram arja

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Häxmamman med - 3 november 2015 18:35

          Har inte vart här på länge och skrivit något, det beror på många saker som hänt/händer runtomkring mig. Jag vill gärna påvisa att det är både positiva och negativa saker omkring mig.   Jag har fortfarande problem med min p...

Av Häxmamman med - 31 oktober 2011 12:59

              Många drömmar är så verkliga så man vet inte om de är sann eller inte, men ändå är drömmar uppbyggd på något du är rädd för eller har under ditt liv upplevt så de är då halvverkliga...   Vissa dagar kan jag uppleva dr...

Av Häxmamman med - 19 oktober 2011 13:10


    Jag blir så frultansvärd upprörd över denna pedofilhärvans slutresultat...     Kvinnorna döms till barnpornografibrott av normalgraden.   Vad är en normalgrad till barnpronografi, finns det något normalt, de som nu anser att det ...

Av Häxmamman med - 11 juli 2011 10:02


    Jag känner att jag måste bara skriva å tala om att jag finns här, jag är kvar men bloggandet har blivit något som jag har lagt på sidan genom att jag orkar inte med bokstäver å siffror...   Konstigt hur det kan bli så men det är nog gan...

Av Häxmamman med - 24 april 2011 12:30


  Jag har nu legat på akutpsyk sedan början på April, jag accepterade en behandling som jag gjort tidigare ECT är en psykiatrisk behandlingsmetod där epileptisk aktivitet i hjärnan framkallas genom elektrisk stimulering. ECT används framför allt...

Presentation

Här läser ni om en 6-barns Häxmamma där livet verkligen gått upp & ner med trassel av garn & stickningar.

Följ bloggen

Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Blogkeen
Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Bloglovin'

Startblogg

Startblogg.se
Visitkort till bloggen

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Tycker ni om musik på blogg, hemsidor?
 Ja
 Nej
 Kanske

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Musik

Bloglovin1

Gratis godis


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se