Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv

Alla inlägg under september 2008

Av Häxmamman med - 9 september 2008 12:21


 

Jaha, nu är vi där igen, det skapar ångest och panik bland folket när ordet "JORDEN KOMMER ATT GÅ UNDER"Jag är inte ensam och andra är inte ensam om att känna den känslan, blir det så eller inte så visst känner jag en viss ångest, jag försöker att skona mina barn att få in sådan här mediainformation för att det inte ska skapa rädsla hos dom...


Jag som redan har sådan ångest så ska jag erkänna att sådan här information ger ännu mer rädsla.

Jag tänker på min familj, ska jag krama dom extra idag ska jag säga 1000-tals jag älskar er...


Jag vill inte tänke på sådant här, jag har ju bestämt mig för att leva, jag har ju börjat få tillbaka min livsglädje och så kommer en sådan här mediainformation!!!


Expressen har skrivit en rubrik om detta och det var den första rubrik jag såg när sidan öppnade sig...


Puh, vad händer i morgon, jag vill vara realistisk och tro att inget händer men samtidigt finns den skeptiska jag, jag känner ångesten kryper extra i kroppen och jag känner att det blir mer krama, pussa och orden -Jag älskar er så otroligt mycket extra många ggr idag...


Kanske folk tycker att det låter patetiskt men jag vet inte hur morgondagen ser ut, jag klarar inte sådana här rubriker, det är samma sak med kedjebrev där det står att om du inte gör si eller så kommer det at bli eller si och så, sådant klarar jag inte heller ångesten blir för svår så jag måste bara göra det som står för jag kan inte vara realistisk vid hotfulla situationer...


Usch, det här är jobbigt...

ANNONS
Av Häxmamman med - 8 september 2008 11:03


Jag har blivit faster igen, jag blir så glad, jag har bara en bror och då är det roligt att få bli faster igen...


Har stickat till den lilla tösen men inte fått iväg det än så jag hoppas att hon inte hinner växa ur det annars får jag väl sticka nytt...


Grattis även till bröllopet som stod 08-08-08


Kramar till hela familjenANNONS
Av Häxmamman med - 8 september 2008 10:41

Här är bilder på en del grejer jag gjort under tiden jag legat på sjukhuset och mer blir det...


En skön väst det är bara knapparna som saknas...
En sjal i melerat lila garn och så stickade jag in en tunn silvertråd i den så den gnistrar men det syns tyvärr inte på bilden...En tröja som jag blev missnöjd med stickad i ullgarn...
Nu är denna färdig så jag hoppas att de som ska ha den blir nöjd för det var inte lätt med att sy ihop raglanärmarna tycker jag så det är inget jag kommer att sticka ofta...En sjal jag försöker knåpa ihop mönstret syns inte så väl men det är som fyrkanter med hålmönster...
Ullstrumpor med glittertråd instickad...


Det är mer men jag har gett bort två par strumpor och en jättefin, stor sjal stickad i vit mohair och en instickad silvertråd i till min kp och pas på sjukhuset jag är...Min son håller på att göra en garnboll åt mig som jag ska få ta med mig på sjukhuset och ligga och krama på kvällen så jag inte ska vara så ensam tycker han *Gullunge*


Av Häxmamman med - 8 september 2008 10:23

Så blev det, nya sofor i tv rummet och en ommöblering, en del av den gamla soffan och bordet ska få komma upp till J rum...
Hon har varit hos sin pappa i helgen och kom hem igår och det är så skönt när barnen kommer hem den andra dottern L kom inte hem förrän halv tolv för hon har varit hos sin pojkvän och firat deras ett årsdag igår...Min dotter J, gogumman...


Innan vi lade den yngste sonen så var vi ut på en cykeltur, vi har ett elljusspår på andra sidan 87:an så vi cyklar där för det är så fruktansvärt hemskt att cykla på 87:an...

Men cykelturen slutade med att sonen gjorde en praktvurpa, hjälmen slog i först men hakan fick sig en törn så det blödde lite men i övrigt så slutade vurpan bra...

När vi ska cykla tillbaka så visade det sig att jag fått punktering på bakdäcket *Hmpf* så det blev en rask promenad tillbaka *Ler*Sonen hittade en fjäril som han gärna vill visa...När vi kom hem var jag så slut, jag hade kräkts efter middagen så jag hade egentligen inget i magen sedan dagen innan och en rask promenad på det också blev nog för mycket så jag skyndade mig att ta lite jordnötter,äpple och ett glas saft så kändes det genast bättre...


När sonen somnat så satte vi oss framför tv:n och tittade på tv medans vi väntade på att dottern L skulle komma hem...


Sedan tog jag medicin och somnade strax där efter....


Av Häxmamman med - 8 september 2008 08:34

 


Denna uppsats hittade jag hos Eva som hittat den hos Christa. Den var så rolig att jag inte kunde låta bli att kopiera den till min blogg-Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadieelev :-)
Nyttan med Kon


Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset.

Och den lever ofta på landet

men den kommer också in till staden,

men bara när den skall dö.

Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor...

Den översta sidan - Den nedersta sidan

Den främresidan - Den bakre sidan

Den ena sidan - Den andra sidan

- Och den invändiga sidan.


På den främsta sidan sitter huvudet...

Och det är för att hornen skall ha

något att sitta fast på.

Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.

Dom kan inte röra på sig

men det kan öronen. Dom sitter på sidan

av hornen.

Kon har två hål framme i huvudet

Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det

är nog för att den säger mu.


På den bakersta sidan sitter svansen...

Den använder den för att jaga bort

flugor med, så att dom inte ramlar

ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan,

Och den andra sidan, är det bara hår...

Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.

Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste

för där hänger mjölken. Och när

mjölkerskan öppnar kranarna så

rinner mjölken ut. När det åskar så blir

mjölken sur...

men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.

Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben.

Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det

äter den alltid två gånger.

Dom feta korna ger helmjölk.

När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är

det hål.

Men hur den gör hålen har jag inte

heller lärt mig ännu.


Kon har gott luktsinne...

Vi kan känna lukten av den på långt håll.

Kons valpar heter kalvar.

Kalvens pappa heter tjur,

och det gör kons man också.

Tjuren ger inte mjölk och är därför

inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den

blir gammal heter ko-fångare.

Den sitter ofta framme på bilar.

Så blir kon slaktad, man häller mjölken i

tetror som vi kan köpa i affären.

Kons fyra ben skickas till

snickaren. Det kallas återanvändning.


Som man kan se är kon ett nyttigt djur.

Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Av Häxmamman med - 6 september 2008 10:15


Jag är förfärad och känner kalla kårar, vem har behov av att ladda ner bilder på mördade barn eller döda/skadade människor huvudtaget och The pirate bay vill inte plocka bort dom fast föräldrarna ber om det...


Hur kan världen vara så bissar och sjuk att vi kan tillåta sådant här, har startat en protestlista som jag ska skicka vidare, inte för att det är någon hjälp men man vet inte...


Vi kan väl även med att skriva om det i våra bloggar och på det viset visa en protest...Av Häxmamman med - 5 september 2008 21:34

 


Jag blir så fundersam på en del människor framför allt en person som fabulerar runt bloggarna och pratar ner folks skrivande...


Om jag nu kommer till en blogg som inte faller mig i smaken, återkommer jag då?

NEJ!


Jag vet att det är många som har fått bitska kommentarer från någon som kallar eller heter Agnes, vad vet jag...


Men jag säger det till dig Agnes och alla andra som inte tycker om andras bloggar, skriv er kommentar och sedan så återkommer man aldrig mer, enkelt eller hur...


Varför återkomma till en blogg som man verkligen talar om hur illa man tycker att den är??


Visst har man väl ett intresse om man måste bara återkomma eller har jag fel?


Så alla som inte tycker om det dom en gång läser/ser så låt bli då att återkomma om det känns så smaklöst att läsa de bloggar ni inte gillar...


Egentligen tänkte jag inte lägga ut kommentaren Agnes lagt ut men jag gör det ändå eftersom jag tycker att det visas att hon måste besöka min blogg fast hon tycker så illa om den...


Hälsningar Helén


Agnes kommentar:

Okej! Ni är så söta små hobbypsykologer! Jag förstår inte riktigt ert resonemang dock. Varför skulle jag vara avundsjuk bara för att jag tycker att bloggen är smaklös, alla ser väl hur illa bilderna ligger och animerade bilder som är mitt bland texten så man får ont i ögonen? Jag vet inte vad jag har att vara avundsjuk på. Sen det med att jag inte skulle ha en blogg, det har inte du en aning om, stickmonster. Bara för att man inte skriver ut adressen betyder inte det att det inte finns. Men självklart skulle jag inte ha en blogg för att lägga ut mitt liv på. För vem fan är intresserad utav det? Då kan man lika gärna öppna dörren till sitt hem så kan folk få komma in och titta. Nej, jag tycker om mitt privatliv och jag vet vad intrigritet är för något och jag värnar om den. Vilket ni mammor inte verkar göra då ni lägger ut era barn som om dom vore objekt och likaså ni själva.


Så vad jag står för och inte står för. Det är väl klart att jag står för vad jag tycker och skriver. Annars hade jag väl inte skrivit det? Vet inte var ni har fått denna villfarelse ifrån. Men det är mysigt att se hur ni försöker övertyga er själva. Fortsätt leva i er lilla fantasivärld. En dag så..

av agnes den 4 september 2008 kl 16:16 
Av Häxmamman med - 3 september 2008 09:38


Ikväll åker jag tillbaka till sjukhuset, jag hoppas att jag får åka hem på fredag igen, det beror väl vad de kommer fram till om min dåliga aptit och sömnbristen...


Men jag tordes att ta 1 sömntablett igår men vi en fruktansvärd ångest för det men jag lyckades att hålla mig i skinnet och stävja den.


Men klockan gick och gick och jag gäspade av tröttheten men inget mer hände så jag tror kl var vid två innan jag somnade, som tur har jag tagit ledigt åt den yngste sonen för att umgås innan jag far tillbaka till sjukhuset så vi sov till halv 9...Men som sagt allt är bättre än vad det var när jag första dagen for till sjukhuset så jag tycker dessa ord är så passande


Presentation

Här läser ni om en 6-barns Häxmamma där livet verkligen gått upp & ner med trassel av garn & stickningar.

Följ bloggen

Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Blogkeen
Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Bloglovin'

Startblogg

Startblogg.se
Visitkort till bloggen

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Tycker ni om musik på blogg, hemsidor?
 Ja
 Nej
 Kanske

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Musik

Bloglovin1

Gratis godis


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se