Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv

Alla inlägg under september 2008

Av Häxmamman med - 15 september 2008 14:17
Jag har alltid varit en spexare fast det har blivit mindre och mindre ju äldre jag blir men helt plötsligt så kommer den där andra jag fram *Ler*

Och man blir så glad när man joddlar

och

jag ägnar mig detta joddel till min förra granne L som vill att jag joddlar för han...

ANNONS
Av Häxmamman med - 15 september 2008 10:35


Har blivit utmanad av Urmodern , för dig som utmanas  av mej,följer här lite instruktioner

Svara på alla frågor
Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dom i deras bloggar
be dem läsa din
Låt personen som utmanade dej veta när du svarat på utmaningen


1. Vilken mat äter du oftast ?

 S: Kött, Lasagne, Fisk 

2.När du är på kalas,är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av ?

 S:  Klart att jag hjälper till, det tillhör allmän hyfs för mig... 

3. Var sitter du helst när du bloggar ?

S: Ja, det är nog datorn annars blir det svårt att blogga *Fniss* jag har en bärbar och sitter för det mesta vid köksbordet... 

4.  Köper du ofta Triss ?

S: Nej, varför vet jag inte, troligen för att jag tror inte att jag kommer att vinna... 

5. Vilket land/stad har varit din bästa semester ?

S: Turkiet, jag älskar detta land och deras specialgryta "Osmanisk kebabgryta" 

6. Vilken TV kanal tittar du mest på ?

S: TV4 fakta och det ser jag på när jag har städat och fixat undan allt efter att barnen åkt till skolan, sitter då med kaffekoppen och stickningen och tittar på allt på denna kanal tills det är dags att göra middag... 

Jag utmanar:

carpe-diem

charlottas

Gussilago

Vart Får Hon Allt Ifrån?!

 


Lycka till !

ANNONS
Av Häxmamman med - 15 september 2008 10:25


Igår så var barnen ute och ungdomarna tog de minsta barnen på axlarna för att de skulle nå upp och plocka ekollon, både grannens barnbarn och min yngste son plockade massor och var överlycklig...

Så kom min ena dotter in och gav mig den vackraste bukett jag har sett, hon hade blandat buketten med smultron, lingon och det fanns en liten blåklocka med och andra småblomster...


Det värmer en och man känner sig uppskattad...

Av Häxmamman med - 14 september 2008 15:19


 En till mössa och den gav jag bort till

min dotters pojkvän...
Nu har jag äntligen stickat till mig själv, en stor sjal stickad i mohairgarn och ett garn jag inte kommer ihåg vad det hette...

 Varm och skönt kommer det att bli när jag fryser, kommer nog bli mycket använd när jag ska titta på tv...


Av Häxmamman med - 14 september 2008 14:17
Ja, det är väl sant har jag själv upptäckt med åren, har tänkt att med åren har jag valt få vänner men det är vänner som jag har i mitt hjärta som jag verkligen skulle nog ge mitt liv för att hjälpa och skydda...


 

När jag var yngre så strävade jag på att ha många vänner och det skulle ordnas med fester och andra ktiviteter och man for på olika tillställningar och det skulle för det mesta vara hur många vänner som helst med...
Men när jag tänker efter så har det nog med att jag är så skeptisk och litar inte på människor, jag har lätt för att bli sårad och när man försökaer att prata om det som trycker en så har många av mina vänner inte klarat av att prata om det jobbiga...


Så det är väl därför jag har sållat ut, jag tycker att riktig vänskap är där man kan prata om både det som är bra och dåligt och kunna lita på varandra och sedan att den dagen någon hamnar i ett tillstånd där det uppstår saker som man kanske behöver ett stöd att man finns där som vän...Visst har man vänner som är flyktiga men ofta så känner jag att jag hellre är ensam än att ha den flyktiga bekantskapen, är jag konstig eller?


Men när jag har skickat mina barn till skolan och gubben jobbar så städar man upp  och så sätter jag mig med stickningen och lyssnar på musik, det är ju den enda tiden man har för sig själv under en dag så då den tid jag har kvar lägger jag ner på min familj och mina vänner som jag har i mitt hjärta...Usch, vad djup jag blev men jag måste liksom bara skriva av mig det jag tänker om just vänner, för jag vet att för många är det viktigt att ha en stor vänskara men för mig räcker det med en liten skara och det är ungefär 10st och de är de som jag skulle göra allt för och de har verkligen visat att de gör mycket för mig och de betyder så mycket för mig och jag tror att jag har någon betydelse för dom...Svårt ämne att tala om men jag menar inte att jag inte vill umgås bara med mina bästa vänner, för jag kan en dag när jag är tillräckligt stark umgås med andra men just u så räcker det men en sådan liten skara som min familj och de riktigt nära vänner...


Jag har på denna permis umgåts med mina grannar och jag är så glad att jag har dom för vi har samma intresse, STICKNINGEN och ingen av mina andra vänner stickar, sedan så gör hennes äkta hälft en sådan goooo HALLONSYLT så när jag öppnar burkarna vi får så ar jag mig en matsked sylt och stoppar i munnen *Mums*Det har varit en härlig helg, L har haft sin pojkvän här, J och Aär hemma och grannens barnbarn V är lika gammal som A och de har lekt precis hela helgen...

Jag njuter av alla ljud och rörelser som är runt mig...


Av Häxmamman med - 13 september 2008 14:38


Medans jag legat på sjukhuset så har jag samlat på mig grejer, massor med garn och stickning i första hand men det har blivit mer under dessa månader...


Nallen som var första pris på en bollkastning i Furuviksparken och den är mjuk och bra sällskap när man känner sig trött.. Elvispussel som jag byggt och det tog sin tid för det var ett svårt pussel typ 3 olika färgnyanser, svart, vit,grå...

det ligger fortfarande på bordet i mitt rum och jag tänker inte riva det för då får jag nog inte ihop det igen men ska köpa en ram som jag kan rama in det och sätta det på väggen hemma...Det här är egentligen en tavla inne på mitt rum men jag har använt den som anslagstavla, kort jag fått, små lappar från barnen och kort på de yngsta barnen...

Så man kan vara uppfinningsrik och använda en tavla på det viset...


Bilden med de små fötterna fick jag av en vän som har en liten pojke så därför finns den bilden uppe på min vägg...


Så här kan man ha det i sjukhusrummet så det blir lite trevligare *Ler*
Av Häxmamman med - 9 september 2008 13:04

Kankse jag har lite dille på mössor, jag blir så arg för jag skriver aldrig hur jag gjort så jag kan för det mest aldrig sticka samma grejer igen när jag har stickat på fri hand *Hmbh*


Sonen ville ta ett kort på mig när jag stickade, jag satt och stickade och såg på akuten på Tv4 fakta...Ja, ja dottern och sonen har stått modell för de mössor jag gjort på sjukhuset...


Första gången jag stickade med pärlor det tog sin tid men jag tycker det inte blev så illa ändåEnkel mössa tre räta och två avigaJa vad ska jag säga om det här, min dotter tyckte väldigt mycket om den här mössan i alla fall och vill ha den...Av Häxmamman med - 9 september 2008 12:45

Jag lovade sonen igår att vi skulle baka, innan jag förstod vad han menade vad det var för kakor han ville ha?!


 


Platta med färg på, tills slut kom jag på att det var kakor som man rullade i socker som är blandat med röd/grön karamellfärg, men så visade det sig att vi varken hade karamellfärg eller vaniljsocker...

Han gjorde allt själv utom degen och tog ut plåtarna...


 


Men som tur var grannen hemma så vi lånade vaniljsocker och tog vi och rullade kakorna i blandströssel och sonen blev överlycklig...


Han tog till och med och hjälpte till med disken, han har en dödskaleediskborste och en dödskalledisksvamp...

Han försöker visa att han har tappat de två nedre tänderna men det kanske inte syns...


 


Så blev han klar med garnbollen igår så den åker ner i min väska som jag ska ha med mig på sjukhuset...Var ner till stickrummet och såg kaoset och blev tvungen att städa om jag ska få in nått skåp så det ska bli spännande å se när jag kommer hem på permis igen om skåpet kommit ner...


Presentation

Här läser ni om en 6-barns Häxmamma där livet verkligen gått upp & ner med trassel av garn & stickningar.

Följ bloggen

Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Blogkeen
Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Bloglovin'

Startblogg

Startblogg.se
Visitkort till bloggen

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Tycker ni om musik på blogg, hemsidor?
 Ja
 Nej
 Kanske

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Musik

Bloglovin1

Gratis godis


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se