Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv

Direktlänk till inlägg 26 september 2008

HUR ÄR VI MOT VARANDRA

Av Häxmamman med - 26 september 2008 09:23

När jag skrev det tidigare inlägget så började jag att tänka på hur vi människor är mot varandra.

Hur ofta har vi nått positivt att säga om andra människor?


Hur mycket pratar vi inte illa om andra människor, är det för att vi ska må bättre själva, gör vi det?Vi står och viskar och sitter i hemmen och pratar om hur en del människor klär sig, hur de bor, hur de pratar osv osv...


Vad får vi ut av att, ja ska jag sätta ord på psyka ner andra.

Vi vuxna är inget gott föredöme, vi försöker att prata när inte barnen är i närheten eller viskar så de inte ska höra (tror vi)


HANDEN UPP!!!


Hur många kan förneka att de har nån gång sagt nått illa om någon annan människa fast de inte ens vet sanningen bakom, varför får inte människor vara annorlunda.

Hur många får inte höra den dära, den där?

Om vi vuxna inte kan gå med gott föredöme hur ska då våra barn kunna bli annorlunda, det finns inte en chans.

Man säger till barn att inte säga si och så men varför skulle de inte göra det när vuxna gör det framför deras öron och ögon.

Varför gör vi så, är det så att människan mår så dåligt (fast många erkänner inte det) så vi hoppas på att må bättre av att prata illa om andra.


Hur många är det inte som att hamnat i en situation där någon talar illa om en annan och fortsätter att sprida det vidare.

Eller att du inte ens tycker så men törs inte att stå för din åsikt.

Hur ofta tar du kontakt med den berörande som det talas illa om och berättar vad som sägs, jag tror faktiskt att det är bättre att få höra det så än att få veta då det gått till ett ofantligt rykte.Hur uppstår rykten?


Varför uppstår rykten?


Vad har de människorna gjort som ingen annan kunde ha gjort?


Varför måste alla vara som du?


Skulle dom vara du, då skulle du vara den som stod i fokus för rykten.Vi talar till och med illa om människor som är döda, hur kan det komma sig?

Kan vi inte börja att tänka efter att vi alla har samma värde, visst det finns människor som skadat andra väldigt illa, men det här handlar om sanning eller inte.


Vi dömer ut människor till saker som är ovesäntligt, det händer att man har dömt ut människor för att de ska ha begått brott fast de inte har gjort det, varför inte lägga energi på att ta reda på sanning och minska de brott som är riktiga.

Om du någon gång kommer i ett läge där du behöver hjälp och det finns bara den personen du tycker illa om vid din sida, vad gör du då?


Visst tar man hjälp av den människan, eller?


Jag har mist många i min närhet, både de som avlidit och de som är levande, det finns människor som jag valt bort i mitt liv av tvång för min egen skull.


Det finns människor som säkert jag talar/talat illa om som jag vet sanningen om som har kanske gjort andra människor illa.

Det finns med säkerhet att jag har talat illa om någon där det inte finns någon sanning bakom.

Jag fick lära mig av min morfar en gång när vi var ut och gick, vi mötte en karl som raglade något fruktansvärt och det första jag viskade till min morfar -Han var bra full...

Min morfar blev jättearg och sade mig ett sanningens ord.

-Är du säker på att han inte är sjuk och för den delen är han mindre värd för att han druckit...


Jag kan säga att jag fick en tankeställare, så idag kan jag vid olika situationer tänka på det morfar sade till mig den gången då jag var 23 år.
Hur många ångrar sig inte för att de inte törs att säga ifrån rykten och stå för sin åsikt?

Framförallt om berörande avlider?Vi måste lära oss att acceptera varandra som vi är tänk vad mycket kärlek det skulle uppstå, många lever till slut på de rykten som finns.Många säger att framförallt barn gör det, de tvingar sig att leva upp till de rykten som finns om dom, så vem säger att det inte förekommer hos vuxna...


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Häxmamman med - 3 november 2015 18:35

          Har inte vart här på länge och skrivit något, det beror på många saker som hänt/händer runtomkring mig. Jag vill gärna påvisa att det är både positiva och negativa saker omkring mig.   Jag har fortfarande problem med min p...

Av Häxmamman med - 31 oktober 2011 12:59

              Många drömmar är så verkliga så man vet inte om de är sann eller inte, men ändå är drömmar uppbyggd på något du är rädd för eller har under ditt liv upplevt så de är då halvverkliga...   Vissa dagar kan jag uppleva dr...

Av Häxmamman med - 19 oktober 2011 13:10


    Jag blir så frultansvärd upprörd över denna pedofilhärvans slutresultat...     Kvinnorna döms till barnpornografibrott av normalgraden.   Vad är en normalgrad till barnpronografi, finns det något normalt, de som nu anser att det ...

Av Häxmamman med - 11 juli 2011 10:02


    Jag känner att jag måste bara skriva å tala om att jag finns här, jag är kvar men bloggandet har blivit något som jag har lagt på sidan genom att jag orkar inte med bokstäver å siffror...   Konstigt hur det kan bli så men det är nog gan...

Av Häxmamman med - 24 april 2011 12:30


  Jag har nu legat på akutpsyk sedan början på April, jag accepterade en behandling som jag gjort tidigare ECT är en psykiatrisk behandlingsmetod där epileptisk aktivitet i hjärnan framkallas genom elektrisk stimulering. ECT används framför allt...

Presentation

Här läser ni om en 6-barns Häxmamma där livet verkligen gått upp & ner med trassel av garn & stickningar.

Följ bloggen

Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Blogkeen
Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Bloglovin'

Startblogg

Startblogg.se
Visitkort till bloggen

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Tycker ni om musik på blogg, hemsidor?
 Ja
 Nej
 Kanske

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Musik

Bloglovin1

Gratis godis


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se