Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv

Alla inlägg under mars 2008

Av Häxmamman med - 14 mars 2008 22:27


Jag var med i Sockswap och fick häromdagen ett paket från Danmark  Merete´s strik som har stickat dom till mig det är skojigt att få från ett annat land, jag tror att mina strumpor ska till Danmark med.

Men jag kan säga att de har fått mycket beröm och även från damerna på stickcafé i Krångede i onsdagskväll.


Och jag ääälllssskkkaar dom för de passade mina fötter x-akt annars brukar det bli en dutt fram på tårna men inte här inte.


Jag tackar även för chokladen, den smög jag undan och åt upp själv...


Tack ännu en gång/Kram Dockmamman

ANNONS
Av Häxmamman med - 11 mars 2008 20:05


Två dagar före jul var vi till min goa faster Greta och hennes man Bertil, vi kom dit tidigt på morgonen och klockan blev halv tolv på natten innan vi for hem.


Flickorna och gossen var så förtjust i deras tomtar för hon har nästan 3000 tomtar nu, min samob köpte en till åt henne, en som gungade gunghäst *Ler*

Det blev julklappsutdelning och vi lagade till en god middag och det lektes med tomtar.


Vi planerar nu att åka dit till påsk om det blir på långfredagen vet jag inte men vi ska eventuellt sova över för vi ska åka och hälsa på min kusin Mona som har macken i Älandsbro hon har väntat länge nog på oss, jag hoppas att få träffa Gunilla så jag får tacka för alla kläder och böcker flickorna fått.


Hoppas till sommaren att få träffa mina kusiner monica,Annika och Monia, ja evy och Enar med.

Jag har fått så fin kontakt med de alla och det är så roligt, fick ett fint brev av både Evy och Monia.


Jag har alltid trvits hos Greta och Evy, jag minns att jag och Annika lekte mycket.

Monika den äldsta hon miste sin son Johan jag tror att han hade fyllt 1 år och att det var vid påsktid han for till himlen och strax därefter fick jag fara till Umeå med min Johan och han var då ca: 2 år och Linda var 2 månader så vi satt där ensam i stora Björkstaden, men då kom det fler änglar, Evy m. familj och jag vill lägga ett x-tra tack till Monika som kom och stöttade mig fast du inte så länge sedan mist din egen Johan....


Vilken stark kvinna och jag har förstått att de har blivit starka individer alla dessa flickor.

vi har pratat om att träffas och det finns plats här och annars så får de bo i Gula Villan för de är ganska många de med.


Här får ni en liten dikt från mig...

tillägnat:

Greta & Bertil

Evy & enar

Monika m.familj

Annika m.familj

Monia m.familjANNONS
Av Häxmamman med - 11 mars 2008 19:45


 

Ja, det har varit så mycket och jag oroar mig så för min dotter som inte mår så bra och det gör att inte jag mår bra. Det är som min dotter säger man tiger int om det för att man skyddar sig själv utan för att man skyddar de man älskar.


Men som du min dotter skriver att den dagen du mår bra så ska inte du sparka på de som sparkade på dig, det handlar inte om det, jag har aldrig känt hat mot någon inte ens om de skadar en.


Jag kan bara inte känna detta hat fast jag har försökt hata, jag gör inte saker för hämd eller vill att någon ska skadas men man måste sätta gränser och då är det upp till den personen man måste sätta gränser mot om  man kan göra det på det snälla eller det brutala sättet.


Jag har gjort mina val och det är inget jag är glad över men för att man själv ska överleva så behöver man göra val för sin egen del och inte för andra.

Ibland så behöver det till och med så kanske man måste sätta gränser med straff och det är inte heller för att vara dum utan kanske för att rädda de som är svaga.


Men då jag valde min väg efter mitt halva liv har gått så finns det människor i min närhet som med kringående ord i princip hånade mitt val att jag skulle börja slösa energi på min familj och de vänner jag har och med det så vändes allt till att jag skulle avstå från andra människor,

det tolkas så mycket fel när jag skriver eller talar, ändå har jag kvar mina brev och andra har läst och tolkat mina brev, inlägg (en del har jag inte synliga) hur de vill tolka det som ex om man skriver en sak i ren välmening för att man är rädd om en person och så vänds mitt medelande till något helt annat och inga svar får jag när jag frågar om misstolkningar.


Det är sådant som gör att jag avstår från vissa människor för de är sådan som i grund och botten är bitter, missunsamma, sorgsna och avundsjuka på att andra människor får det bättre annars så skulle man inte misstolka så som det görs.


När jag fyllde 40 så blev det lite rabalder med för då i April (Dec fyller jag år) så var min hona m. fam på besök och då sade hon till mig att jag skulle få halsbandet när jag fyllde 40, jag fick till och med göra vad jag ville med det, sälja det och köpa mig min önske friggebod.


När det började närma sig min födesledag så skrev jag här på bloggen om den händelsen och det kom ett brev till mig som jag har sparat men vill inte dumpa ut det för det som skrev i det fanns inte ens med i det jag skrivit och jag tror det hela berodde på att jag skrev om halsbandet men det var en undran och honan hade sagt det till mig...


Jaja, nu låter jag som en pesimistanka, vart tog positiva Dockmamman vägen, ingen som vet, ingen som vet...


Av Häxmamman med - 5 mars 2008 19:44

 


Besök gärna min dotters blogg

Loppido, 

Vart får hon allt från? Visst blev bilden fin, här ser hon riktigt pigg ut, man kan göra mycket med ett fotoprogram.


Ni som läst tidigare inlägg vet om att min dotter har varit sjuk och har legat inne på sjukhuset sedan förra torsdagen, det har tagit hårt både på henne och mig så vi bestämde att vi skulle sjunga karaoke och så ska jag göda henne med spaggetti och köttfärsås för det önskade hon till middag i morgon.


Vi har en jobbig tid framför oss innan vi båda blir kuranta igen men vi har konstaterat att musik gör oss så glada så jag och P och A sjöng  för att lätta på vårt tunga bagage.

Se så glad hon ser ut och se vad glad lillebror är för att storasyster är hemma...

Det känns lite bättre nu tills det är dags för att släppa henne hem igen för hon bor så långt borta.

Åh vad jag älskar mina barn/Kram mamma

Av Häxmamman med - 3 mars 2008 07:28


Jag måste börja sova snart, jag ser ut som en Bulldozer i ansiktet p.g.a sömnbrist och tårar.

Men vad kan man göra, det finns inget att göra när man inte mår bra och det blir för tungt ibland, men som tur är så har jag mina nära, familjen och vännerna.


Idag ska de minsta barnen följa med till sjukhuset och få träffa sin syster, hon längtar efter dom så det ska kännas skönt, det är bra att de får träffas för de han bara träffas en timme på morgonen innan vi for till sjukhuset.


Nu är det sportlov här men det blir nog bara slalomåkning för barnen för jag vill hjälpa dottern i första hand så vi håller oss på hemmaplan.


Var på musikcafé i onsdags och det var fantastiskt roligt men den mellersta dottern åkte på migrän men hon fick en tablett på skolan.


Min dotter J står till vänster och hennes kompisar L och L.

Av Häxmamman med - 2 mars 2008 21:16Min sambo hittade en länk med stickad konst och tänkte att det var nått för mig och se här vad de har stickat ...


Här är en del bilder men kika in på sida så finns det fler


* Violent Knitting Art *Av Häxmamman med - 2 mars 2008 09:58


Äntligen i tisdags så fick Liam komma hem, men de har en lång väg kvar tills de kan slå sig till ro men de är hemma i alla fall.


Visst är de härliga på den här bilden

han vägde 1475 gram och var 40 cm lång han var så liten så det är inte länge sedan han kunde ha de dockkläder jag gav han.

 

Men idag så har blivit stor gosse, större än vad han varit

Kika in här Liam08Thea04

Av Häxmamman med - 2 mars 2008 09:44

Jag känner mig glad, det är så roligt att öppna paketen och se vad ni har hittat på, här har jag fått från min Te bytarvän

Kattasstickor.


Jag fick två nystan strumpgarn i vackra färger, en liten fin tekula som ser ut som en liten tekanna, varför har inte vi sådana fina saker här i Hammarsrtrand bara en vanlig rund.

Så var det ett gott te säger min sambo och barn, jag har inte hunnit med att smaka än men ska göra det på eftermiddagen.


Jag taclar åter igen det är såå roligt, ska idag skicka iväg mina paket och få se vad mina btarvänner säger/Kram Dockmamman

Presentation

Här läser ni om en 6-barns Häxmamma där livet verkligen gått upp & ner med trassel av garn & stickningar.

Följ bloggen

Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Blogkeen
Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Bloglovin'

Startblogg

Startblogg.se
Visitkort till bloggen

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Tycker ni om musik på blogg, hemsidor?
 Ja
 Nej
 Kanske

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Musik

Bloglovin1

Gratis godis


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se