Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv

Alla inlägg under mars 2008

Av Häxmamman med - 27 mars 2008 17:29


 

Har fått en kommentar av någon mamma#Har efter många kommentarer gått in på din blogg för att se vad den innehåller.

Fruktansvärt. Hur kan du exploatera dina barn på detta sätt? Förstår att det finns många problem och speciellt för din dotter men inte blir det bättre av att göra detta.

Gör skillnad på det offentliga och det privata. Om jag har ett barn som försöker ta självmord då kan jag inte lägga ut det barnet och dess mående som en offentlig handling.

Skärp dig. Det är du som är vuxen och förälder så gå före med gott exempel.

Du och dina barn behöver professionllt stöd och inte att era privatliv läggs ut på en blogg som kan läsas av krit och pleti.#Nu undrar jag, det finns bara bloggar och hemsidor om folk som mår dåligt och folk som är utsatta för övergrepp, misshandel osv för att hjälpa andra och de finns de som idag har gått ut offentligt med sitt liv för att det kan var självhjälp och hjälp för andra.


Vad har man att skämmas för? Ska det tystas att folk mår dåligt, det finns bloggar där det skrivs könsord och porrigt men det är normalt det ska bara finnas men problem är inget man ska ta upp.


Och vad vet du om vi har stöd och hjälp? menar du och att du är så proffisionell att du kan avgöra om vi inte har terapi eller inte.


Kan man inte skriva om problem om man går terapi, jag kan säga att proffisionell terapi har jag gått och jag har lärt mig där att man inte ska skämmas över de problem man har och att det kan hjälpas att skriva av sig.


Och om nu Kleti och Pleti läser detta , vilka är det det, är det skvallerkärringarna som inte kolla upp fakta innan de sprider en massa dynga.


Där jag bor där sprids lätt dynga och är det inte bättre att man får reda på fakta istället från källan när de inte törs att fråga än att sprida skit som inte är sant, eller??


Men sedan så måste jag bara fråga vart stod det självmord??


Men har du tagit så illa vid dig av mina inlägg i min blogg så för att du inte ska ta illa vid dig eller må dåligt så kanske man inte ska besöka mig.


Jag tycker det är fegt att inte skriva vem du är, skriver jag något och menar det jag skrivit så står jag för min åsikt och smyger inte med min bloggadress eller har man ingen så ger jag min e-post.


För du har en blogg eftersom du besökte mig efter att jag har skrivit en del kommentarer hos dig, det är fruktansvärt fegt att inte stå för sina åsikter och det kan jag säga dig att det har jag lärt mig under min terapi och det har jag även lärt mina barn.


Men jag tar bort mitt inlägg om min dotter p.g.a dig och för din skull då så slipper du att läsa det och då kanske du kan skriva ett privat medelande till mig vem du är så behöver ingen annan se det för jag tycker det är hemskt när folk skriver utan kontakt, gör man det via mobil så kan man bli polisanmäld.


Vad är ett gott föredöme?

Där man dricker alkohol inför sina barn, bråkar inför sina barn, svär inför sina barn, baktalar folk inför sina barn (skitsnack), osv osv...


Hur många barn är inte små varelser som är snabb att döma människor för att de inte har lärt sig att respektera andras människors beslut och betende och varför är det så, jo jusst det, det handlar om att de gör som vuxna för det är jusst det många många vuxna gör och du är en av dom när du dömer mig.


Du talar om för mig vad jag ska göra och inte göra, det visar sig tycker jag då att du är en dominant kvinna som är van att prata strunt bakom ryggen på folk som går en annan väg en du och då kan man prata om att vara ett gott föredöme för sina barn.

Om inte du kan tillåta att andra inte gör som du säger, hur tror du att dina barn kommer att agera vid samma situation.


Du är dömmande och det är illa beandlande av människor,


Visst är det inte så skojigt att bli förutspådd om hur man är som människa, du kan inte döma eller ifrågasätta någons handlingar förrän man kanske har sopat rent framför sin egen dörr...


Men är det konstigt att barn är dömande?Ha en bra dag och döm inte människor för att de är den de är.

ANNONS
Av Häxmamman med - 27 mars 2008 08:50

 
 Min dotter gick teater på Prime Rose

 


Här går min dotter ut från skolan på studentdagen, de ropade elevernas namn och de fick gå ut en och en på den röda matta medans folk jublade och klappade händerna.


Min äldsta dotter  och hennes storebror på studenten -07

Studenten

Flaket de åkte runt i det var så varmt denna dag min dotter till vänster

Min dotter till vänster på sin studentbal

Studentfesten

Min dotter till höger

Jag älskar dig!

ANNONS
Av Häxmamman med - 26 mars 2008 21:03


Här är resultatet på min dödskallemössa och potatishuvan.

 
Ska nu ta den på huvudet och gå på bynAv Häxmamman med - 26 mars 2008 09:44


Jag har Restless legs (Rls) det är myrkrypningar i armar och ben och det är ett helvete.Jag har funderat många ggr om hur det kommer att bli när jag blir gammal och kanske ligger på ålderdomshemmet och halvsenil och ingen kanske förstår mitt dilemma med Rls:en.Kanske ni tänker att varför tänka så nu men med den sjukdomen man har så är det lätt att tänka så för att man vet vilket helvete man har nu.


Jag har haft denna sjukdom ända sedan vad jag kan minnas sedan jag var liten och jag har en bror som lider lika mycket.Jag fick ingen medicin förrän för 3 år sedan och har fått sovit lite mer på nätterna av den, jag började med Madopark men den slutade att fungera efter några månader och då fick jag Sifrol och båda medicinerna är för parkison.Sifrolen äter jag mellan 2-3 tabletter till kvällen och högsta dosen är 4, jag började med en och det är frukatansvärt frusterande över att det finns människor som säger att de är helt botad av medicinen.De har tydligen nu kommit på en ny medicin järninjektering för det har visat sig att många av de som har Rls har även lågt järnvärde.


Jag har fått för mig att järnvärdet är inte lika som blodvärdet, jag vet inte om jag har missuppfattat det.Men i alla fall så skulle jag vilja veta hur många det är som har blivit helt botad från Rls för jag har bara läst sådana repotage inte fått se någon som inte har blivit helt botad.Jag har en undran över det jag läst om Rls idag om medicineringen. Jag har Treo comp för att ibland så räcker det mot min migrän och när jag tagit Treo Comp den natten märker jag att jag sover bättre, Rls:en är mindre och nu säger doktorn att det är beroendeframkallande.
Men vad är då inte Sifrol och Madopark, det är beroendeframkallande för de med Rls för slutar man så blir effekten värre och jag tror den medecinen är värre än vad Treo Compen.


Om jag nu vill ha det och mår bättre av dessa medeciner tillsammans så må väl det vara upp till mig.

Men det tyrcker in doktorer men läs här vad de har skrivit om värkmedeciner som kan ge bättre effekt med Parkisonmedicin
Medicinerna mot RLS

Detta som de skriver om att debuteras ofta vi 30-40 års ålder tycker jag är rena sk*snack för det förekommer nog mycket tidigare men det blandas nog ihop för barn med växtvärk för de jag känner med Rls har fått det mycket tidigare.
RLS är en kronisk sjukdom som kommer smygande. Ofta debuterar sjukdomen i 30- 40 årsåldern. Kvinnor drabbas något oftare än män. Sjukdomen kan inte botas, men lindras. I dag finns flera olika behandlingar som hjälper:

INTRAVENÖST JÄRN

Ny behandling som ännu inte finns överallt. Ges efter att ferritinvärdet testats. Järnet ges som dropp vid fem tillfällen. Sen kan man behöva fylla på två gånger om året.
DOPAMINANTAGONISTER
Tabletter som ökar dopaminnivåerna. Exempelvis nya medicinerna Sifrol eller Ardatrel.
LEVODOPAMEDEL
Används vid sporadisk behandling exempelvis Madopark eller Sinemet.


OPIOIDER
Smärtmediciner som Kodein eller Tramadol används i en del svårare fall. Är beroendeframkallande.


EPILEPSIMEDICINER
Antiepileptika som Carbamazepin och Neurontin. Också vid svårare fall.

Så lindrar du besvären
* Motion i måttliga doser botar inte, men kan lindra besvären. Lugnare former som promenader, cykling, lätt joggning och lättgympa brukar ha bäst effekt. Stretching är viktigt efteråt. Träna inte sent på kvällen.

* Borstning av benen.
* Liniment.
* Växelbad med varmt och kallt vatten.
* Massage, vibrationsmassage, akupressur kan lindra.
* Värme - eller kyla - hjälper ibland. Man får prova sig fram.
* Avslappning, yoga, biofeedback kan ge effekt.
* Undvik alkohol (i stora doser) och nikotin.
* En god sömnhygien är viktig: sov svalt, tyst och bekvämt, försök ha regelbundna sovtider.
* Kosttillskott med järn.

KÄLLA: restlesslegs.nu, Apoteket, netdoktor
Jag klagar för jag vill att det ska bli bättre för de med Rls, man kan kombinera ihop värkmedecin med Rls:medecinen och blir det då bättre för mig med den sjukdomen så måste det väl vara mitt val att äta dessa medeciner om det nu hjälper mig.


Jag anser att alla dessa medeciner ger beronde och kan jag må bättre så kan jag ta de beronden.

Frö om jag får bara sova mellan 3-4 timmar/natt och då inte sammanhängande vad händer då inte med mina övriga organ.


kroppen mår inte bra av inte få sova så vad är då bäst??


Jaj, man får inte bestämma över sitt liv så är det/Ha det bra alla Restlesslegs människor...

Av Häxmamman med - 26 mars 2008 09:23


 

Här har vi skoj med toapapper, min son fryser och tyckte jag var sen med kläderna så då tog han en toarulle och gjorde egna kläder...

Du är smart min lille gosse hoppas att din storsyrra får sig ett gott skratt i all sorg idag.


VI ÄLSKAR DIG P DU ÄR DEN BÄSTA STÖRSTA STORASYSTER OCH DOTTER I HELA VÄRLDEN.

 

Vi skulle göra allt för dig för att du ska må bra, så hoppas att du nu skrattar med glädjetårar...


Puss och kram storasyster/från din minsta bror

Av Häxmamman med - 25 mars 2008 23:20


Jaaaaaaa!

Skriker jag, helt riktigt med att varför ska de som redan klarar sig på pengar ha barnbidrag, det låter så vettigt att de som är fattiga (vad nu som räknas som fattig) ska få mer i barnbidrag medans de som är rika ska inte få något.


MEN, vart går gränsen för fattig och rik??


Är det som Maud Olofsson och Annika Qarlsson föreslår att gränsen bör dras vid en årsinkomst på 240 000 kronor.

Det  innebär att föräldrar som tjänar mer än 20.000 kronor per månad inte får barnbidrag.


OCH då sitter Maud Olofsson med en inkomst på 1.662.000 kronor, hur i hela fridens dagar kan man yttra sig om en sådan sak när man själv har så mycket pengar.


Jag är sjukpensionär med en inkomst på inte fullt 5300kr men sambon har arbete men han har även ca: 4 mils enkel resa till arbete och med den bensinkostnad som är idag så kan man räkna ut då hur mycket pengar man skulle ha om det tar bort barnbidragen.


Jag satt och tänkte på när jag fick mitt första barnbidrag för mitt barn då låg det på 495kr och det är 21 år sedan och vad är det på idag 1050 eller nått så inte kan man väl påstå att det har ökat något nämnvärt


Det är ungefär 28 kr/per år som det har ökat, det är skamligt...


Jaja, man har väl inte så mycket att säga till om men det blir synd om mina barn om det är så att barnbidraget dumpas...


Är det konstigt att man inte kan sova på nätterna, man grubblar för hur barnen ska klara sig i framtiden, innan man skaffar sig barn idag ska man nog fundera två eller tre ggr extra om man ine är en riktigt höginkomsttagare...


God natt med er i bloggvärlden

Av Häxmamman med - 25 mars 2008 11:58


Skulle sticka den bruna sjalen med pärlor, hade köpt vita fina pärlor.

I torsdags förr veckan så tänkte jag att den får hänga med som bilstickning in till Östersund.


Jag åkte med min vännina A och satt i baksätet och när jag skulle trä pärlorna så visade det sig att nålen var för stor.


och utan stickning kan jag ju inte var i 10 mil så då började jag att sticka den i alla fall och då blev det utan pärlor *Sur*


Jaja, den blev ju bra ändå...


Av Häxmamman med - 25 mars 2008 11:36


Då var den sista dagen gjord av påsken men jag tänkter ändå låta mitt påskris och påskliljor stå framme för jag tycker det blir annars så tråkigt.

 

Min sambo serverade räksmörgås till frukost och det är såååå gott, tack min goa sambo


Jag är nog en högtidsmänniska, det ända jag hatar är väl att det alltid ska fram med julsaker redan i Oktober, sommarkläder redan i December osv.


Det är klart att vi inte tycker om högtider, jag har för det mesta hört bara negativt om högtider, JAG har alltid tyckt om högtider ä

ända sedan jag var liten för det var väl då det för det mesta fanns snälla människor runt omkring en, trodde man dold ondska kan ligga bakom också.


Vad har man haft för upplevelser och uppfattningar under högtider som barn om man inte själv vill ge sina egna barn den glädjen, nu vill jag inte se ner på någon utan bara frågar.


Många skyller på hysteri, men måste man vara som alla andra då?

jag firar mina högtidsdagar utan hysteri, jag firar för det är roligt och fint, barnen tycker om högtider och även jag gjorde det som liten och min mamma hade faktiskt väldigt fina traditioner som jag har kvar till mina barn och har även själv lagt på egna traditioner.


Min mamma var väldigt bestämd med att det inte skulle drickas alkhol på julafton och det är jag henne tacksam för det är väl sådana minnen många mår dåligt av.

Jaja, nu blev det mycket annat jag skulle vissa väggen ovanför min säng för Sissi-mor, så här ser det ut och rosorna är ljusmanchetter *Ler*


Sköt om er alla...

Presentation

Här läser ni om en 6-barns Häxmamma där livet verkligen gått upp & ner med trassel av garn & stickningar.

Följ bloggen

Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Blogkeen
Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Bloglovin'

Startblogg

Startblogg.se
Visitkort till bloggen

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Tycker ni om musik på blogg, hemsidor?
 Ja
 Nej
 Kanske

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Musik

Bloglovin1

Gratis godis


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se