Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv

Direktlänk till inlägg 30 mars 2008

JAG HAR TÄNKT MYCKET PÅ DET HÄR MED LIVET IDAG

Av Häxmamman med - 30 mars 2008 01:19

När det uppstått situationer där man blir anklagad så måste man försvara sig och det är väl rent logiskt och vad jag talar om är anklagelser som inte är relevanta utan de som är där det inte har tagits reda på sanning utan man har bara lyssnat från ena historien och inte från den andres.


Det är lite lustigt eftersom det finns de som verkligen framhäver att man tydligen vet sanningen när man bara har lyssnat från ett håll.

Om man får anklagelser att man ex ska ha spridit skit om en människa och jag konfronterar den människan så får man ett rent helv* för att man försvarade sig.


Det sägs så mycket otroliga saker ibland om människor och de kanske inte ens känner den människan de pratar om, det kallas mobbing även i vuxen ålder vare sig man är släkt eller inte med dessa människor.

Jag tror att människor som pratar eller skriver, förvränger som de vill, de inte vill höra och se vad de människor som de anklagar har att säga.

Jag tror att de är rädda för att komma fram till vad man vill, de förstår inte innebörden av denne anklagades människas handling för de är rädda för att de anklagade är starkare och motstår gruppens vilja och rädslan kommer från att den anklagade  står för det mesta ensam och klarar det själv medan de som anklagar står för det mesta i en grupp och klarar sig inte utan sin grupp.


Gruppen måste ändå ta reda på fakta och sedan döma efter brottet, man måste väl ändå ta reda på fakta från alla vittnen, det räcker inte att man tar den icke anklagades ord  och döma den andre efter den icke anklagades ord.


Om den anklagades brott är försvar hur ska man handla som anklagad när man inte får försvara sig utan att det blir påhopp av gruppen som sig säger att de vet efter den icke anklagades ord.

Är det relevant, jag kan säga att jag har blivit anklagad där det inte alls har varit någon som tagit reda på vad jag sagt utan bara från den/de icke anklagade.

Det ger frustration och det förstår inte dessa som anklagar en utan de går till motangrepp med att säga att jag har tydligen gjort allt annat än att försvarat mig och de som är icke anklagade är helt klart offer.

 Många ggr används ord står mot ord, men en sådan här grupp kan vända ett sms eller en mening osv till raka motsatsen av vad man skrivit eller sagt.

Jag orkar inte med sådant här anklagande mer där man inte tar reda på den anklagades hirstoria.

För det spelar ingen roll vad man  gör eller säger mot en sådan grupp så finns det inget av situationerna som de är delaktiga i fast de säger att de har tagit sin besudla del, men tyvärr så brukar det visa sig att sådana här grupper har inte tagit sin del eftersom de inte kan ta reda på fakta av händelser och ord från den anklagade så kan de inte ta sin del.

De måste lära sig att den anklagade måste få försvara sig och att ska gruppen vara en dömande profil så får man ta med allt eller inget, har man inget fakta från båda håll att komma med så får man i så fall kanske vara tyst tills den dagen man har allt då kanske det inte uppstår dessa missuppfattningar om de anklagande.


Men jag genom en gruppterapi där det varit med människor som sitter i samma sits som jag och så har det funnits två terapefter som har erfarenhet av sådant här, de har tagit del av allt samlat material som har kommit under åren, även de material som jag själv har skickat till denna grupp och det analyserades och resultatet är som jag själv spekulerar i och det är att gruppen har en rädsla för sanningen och därför gör man ett försvar och samlar flera in i gruppen för de vill tysta den anklgades vittnesord och jag tror faktiskt på dom eftersom det visar sig att om jag ringer, skickar kort eller de får höra eller se mig så hittar de alltid något som inte är bra i det jag gjort/gör.

Något som förundras mig som jag aldrig får något svar på det är när har de hört mig och när har jag huvudtaget fått försvara mig för de anklagelser ni har?


Mina terapefter har även fått mig att inse, det mål jag har är orealistiskt, jag kan inte rädda hela världen vare sig jag vill eller inte.

Jag kan inte hjälpa någon i denna grupp för de har gjort sina val och de valen får stå för dom och jag får acceptera det och det gör jag utan sk*tsnack men de måste acceptera mitt liv UTAN sk*tsnack och de gör dom inte.


 Jag har aldrig påstått till människor att jag lever ett bättre liv än någon annan, jag anser bara att det liv jag lever och har levt efter skillsmässan är bäst för mig och de är väl inget som egentligen ska reta någon mer än om man är avundsjuk om en människa har fått ett bättre liv, eller har jag fel där?


Jag har även fått lära mig i den här terapin att de grupper av människor som agerar på detta vis anser sig som offer och de måste lära sig att de är inte offer ensam. Men sedan så kan man inte komma längre om man inte slutar att se sig som offer, jag själv har kommit sedan ett år tillbaka att man kan inte se sig som ett offer för då kommer man inte vidare som jag nu har gjort efter kan man säga 40 år, jag vill bara hjälpa andra som i dessa grupper men en dela grupper av människor kan inte komma till ro och förstå, för att må bättre måste man se att andra valt en annan väg för att må bättre och man kan inte se ner på den människan varför inte glädja sig åt den människan istället.

Visst kan jag se mig själv som offer ibland helst när det byggs på mer och mer av sorg och motgångar, men jag ger mig inte på andra människor för att jag mår dåligt utan för att försvara sig mot anklagelser som inte är relevanta och framförallt försvara sig mot en grupp som absolut har dragit slutsatser utan fakta från den anklagade.


Med denna terapi så har jag ABSOLUT blivit en bättre människa för mig själv men kanske inte för en del andra människor men det är som sagt något jag egentligen inte bryr mig i för jag ska ju leva och dö för min familj, sedan får man ta nästa släktled och nästa, tyvärr så har jag förstått som sagt att jag kan inte rädda eller ta hand om alla, först måste man tänka på sin egen familj.


Jag har nu lämnat över en del till min bror, jag ska betala han de bensinpengar han behöver och jag tänkte att de behöver matpengar med, sedan så har jag inte ork mer och jag är inte oumbärlig det finns de som kan ta hand om min dotter bättre än jag.


Jag har ransakat mig i flera dagar nog och jag är inget att ha längre det finns inget att hämta hos mig och jag har inget att tillföra.


Vad har jag att komma med en massa skit tydligen, jag är en ingen bra mamma, syster, jag är ingenting...

God natt alla

 
ANNONS
 
Ingen bild

Margitha

30 mars 2008 08:40

Hoppas att du fick se en bra film igår...
Varm kram till dig

 
Sissi i Norge

Sissi i Norge

30 mars 2008 09:15

nei, Dockmamman, du kan ikke redde verden, men du kan redde DEG SELV. Legg bak deg alle dine forsøk på å ordne opp med alle andre som IKKE vil at saker skal ryddes opp i. Vit med deg selv at DU har gjort alt som du kan, og vil ikke de andre komme deg i møte, så er det DERES valg.
Det er ikke alle mennesker det er "verd" å ha kontakt med, det være seg familie, naboer eller venner, for det "koster" for mye for den ene parten.
Konsentrer deg om deg selv, vennen min, det er DET du kan gjøre noe med. Når du har det bra med det selv, er glad i deg selv...DA har du mer ork og overskudd til å jobbe med forhold til andre.
Ikke slit deg ut på slike som ikke vil ha samme kontakt som deg. Spar dine sms og telefonsamtaler og møter med dem som ikke vil deg vel.
Du er verd så mye mer. Med å kutte ut destruktive mennesker fra livet ditt blir du en bedre mamma, kone...hva som helst, for du vil ikke lenger bruke energi på mennesker som ikke ønsker det du tilbyr.
Det høres hardt ut, men jeg vet det fungerer.
Visst er du viktig - du er bsre for sliten og nedbrutt til å se det selv, men STOL PÅ at fakta IKKE er avhengig av DINE følelser akkurat nå.
Ha en flott dag!!

http://sissi-mor.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Filifjonkan

30 mars 2008 10:26

Godförmiddag på dig. Hmm din dataklocka skall ju ställa om sig själv den är ansluten till atomuret. Hade den inte gjort det?Ja då blir man fundersam över tider. Skrattar jag lyckades ordna mina innan jag lade mig,Ja visa filmer är så läskiga så man ångrar at man gått att se dem. Den jag såg ångrar jag på men hädanefter tror jag att jag skall gå på barnfilmer,,skrattar igen, Skönt för dig att du fick sova gott i natt,
Ha det bra och njut av solen idag!

 
eva

eva

30 mars 2008 15:01

Hejsan! Hittade hit till dig genom Sissi och vad jag har läst och förstått, så har du det väldigt tufft nu. Det känns som klichéer att säga: kämpa på, det blir bättre. Men med dessa ord vill jag säga att du är inte ensam, det finns människor som bryr sig om just dig. En sångstrof till dig: Du vet väl om att du är värdefull. Att du är viktig här coh nu. Att du är älskad för din egen skull. För ingen annan är som du. Sköt om dig och kram från eva.

http://carpe-diem.bloggagratis.se

 
Monika "Garnmoster"

Monika "Garnmoster"

30 mars 2008 17:06

De flesta av oss vet vad det vill säga att känna sig orättvist behandlad och en del av oss vet också hur det känns att inte ens vilja leva längre. Nästan inget man hör hjälper särskilt mycket i den situationen. Jag vet också hur det är att inte vilja leva, att må så dåligt att man inte ser det minsta lilla ljus framför sig, och knappt något bakom sig heller. Dessa känslor har jag inte haft en gång, utan vid flera tillfällen. Detta har gett mig insikten att jag kanske mår skit nu, men kanske i en inte alltför avlägsen framtid kommer jag återigen njuta av mitt liv, min familj och mina vänner. Kanske har även du dessa erfarenheter och jag önskar dig av hela mitt hjärta att din ljusa framtid kommer förr än du anar.

http://garnmoster.bloggagratis.se

 
Ingen bild

av Evy

31 mars 2008 08:15

Försök ztt inte bry dig om vare sig systrar eller mor.Det är dom inte värda.Du har inte något att klandra dig för.Tänk som så,DE HAR SITT KVAR."SANNINGEN ÄR SOM OLJA DEN FLYTER UPP TILL SLUT".Ge dom inte det nöjet att knäcka dig.Det är du som är en bra människa.Det är fegt av dom att gadda ihop sig,och inte våga föra en vettig dialog själv.Tyvärr så finns det såna människor.


av Evy den 31 mars 2008 kl 8:15

 
Ingen bild

Tindra

31 mars 2008 08:25

Hej vännen..
Måste börja med att säga emot dig..
Du ÄR en bra mamma. Du gör vad du kan.
Du älskar din dotter. Vad mer kan man begära?
I såna här fall finns det ingen människa som ensam räcker till helt.
Det är där proffsen kommer in.
Det bästa är nog att låta dem göra sitt jobb och samtidigt tala om för dotterna att du finns och alltid kommer finnas för henne.
Att du älskar henne och önskar henne allt gott i världen.
Säkerligen har du redan gjort det och däregenom har du gjort vad du kan.
Jag har själv fått inse att jag inte kan veta allt, inte vara överallt och inte finnas för alla hela tiden.
Då tar orken slut.. Man går in i den berömda väggen. Man kan inte bara ge o ge då faller man själv också till slut
Lita på proffsen och försök så gott du nu kan och orkar att bygga upp dig själv.
Får du dumma komentarer eller sms eller något dylikt så RADERA det direkt.
Sätt dig inte och analysera.
Allt ÄR inte ditt fel och du KAN inte rädda hela världen.
Det du kan är att bygga din egen styrka så du kan stötta de dina sen.
Men nöj dig med dina närmaste försök dig inte på det omöjliga uppdraget att rädda hela världen.
Många kramar
Tindra

 
Ingen bild

Sticka

1 april 2008 14:06

Jag såg ditt inlägg först idag, och jag är äR ledsen att du också haft besöka av en person som inte verkar normal. Så det är inte bara du som råkat ut för denna person. Jag vet inte hur man ska kunna ta reda på vem det är men något sätt måste det finnas. Kan man vända sig till blogghotellet eller vad det heter tro? Hittils har inte den rubbade personen hittat till min blogg, men man vet ju aldrig. Ta inte åt dig och låt dig inte knäckas för det är en sjuk person som gör på detta sätt och fler är drabbade. Bli arg istället! KRAM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Häxmamman med - 3 november 2015 18:35

          Har inte vart här på länge och skrivit något, det beror på många saker som hänt/händer runtomkring mig. Jag vill gärna påvisa att det är både positiva och negativa saker omkring mig.   Jag har fortfarande problem med min p...

Av Häxmamman med - 31 oktober 2011 12:59

              Många drömmar är så verkliga så man vet inte om de är sann eller inte, men ändå är drömmar uppbyggd på något du är rädd för eller har under ditt liv upplevt så de är då halvverkliga...   Vissa dagar kan jag uppleva dr...

Av Häxmamman med - 19 oktober 2011 13:10


    Jag blir så frultansvärd upprörd över denna pedofilhärvans slutresultat...     Kvinnorna döms till barnpornografibrott av normalgraden.   Vad är en normalgrad till barnpronografi, finns det något normalt, de som nu anser att det ...

Av Häxmamman med - 11 juli 2011 10:02


    Jag känner att jag måste bara skriva å tala om att jag finns här, jag är kvar men bloggandet har blivit något som jag har lagt på sidan genom att jag orkar inte med bokstäver å siffror...   Konstigt hur det kan bli så men det är nog gan...

Av Häxmamman med - 24 april 2011 12:30


  Jag har nu legat på akutpsyk sedan början på April, jag accepterade en behandling som jag gjort tidigare ECT är en psykiatrisk behandlingsmetod där epileptisk aktivitet i hjärnan framkallas genom elektrisk stimulering. ECT används framför allt...

Presentation

Här läser ni om en 6-barns Häxmamma där livet verkligen gått upp & ner med trassel av garn & stickningar.

Följ bloggen

Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Blogkeen
Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Bloglovin'

Startblogg

Startblogg.se
Visitkort till bloggen

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Tycker ni om musik på blogg, hemsidor?
 Ja
 Nej
 Kanske

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Musik

Bloglovin1

Gratis godis


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se