Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv

Alla inlägg under januari 2008

Av Häxmamman med - 2 januari 2008 20:54

Jag trodde eller önskade att mina barn aldrig skulle behöva uppleva skräcken om liv och död och jag har nu insett hur naiv jag varit eller det är vad man önskar i alla fall.

Att själv hamna i sådana situationer där man vet att man inte kan påverka själv är fruktansvärda, jag vet för jag har själv varit där en gång.

Min son har varit med om hemska saker som förhoppningsvis  leder till polisanmälan och jag är så tacksam att min syster och hennes man fanns där igår och kunde hjälpa min son när polisen var där igår.


Tack åter tack men det är väl som sagtdet man ska ha släkt till hjälpa varandra i nöd och som sagt jag skulle ha gjort likadant för mina syskon och syskonbarn.


Jag hoppas att han kan sova för det skulle inte jag kunna skulle nog vilja ha något försvar vid sängen eller kanske skaffa sig en hund låna en av syrran..


Ja det kan vara bedrövligt ibland och rädslan är stor och jag sitter själv och funderar ännu mer hur jag ska göra för att livet ska vara säkrare för mina barn och mina nära och kära.

Jag älskar er alla och jag vill inte att någon ska behöva stå ut med allt skit som finns idag.


Vad ska vi göra är det någon som kan säga det, titta den här grabben som startade en kampanj för att stoppa våldet men jag har inte hört något på länge i medierna för det är bara intressant från början utan de tar det smaskiga våldet, kriget och allt annat skit ska de pumpa oss fulla varför inte skriva om hur vi ska agera mot allt denna ondska..


akslsdjslfjweoahtrjvoirnhr,i5,yoö,piuvmeuio htoui bhyio


Jag bara vill skrika ut min maktlöshet mot allt hat, ondska och våld som finns..


Vem är ond och vem är god och vem är ful

Den onde, den gode, den fule


Av Häxmamman med - 2 januari 2008 08:47


Tänk vad en kattlåda kan göra nu är kissen inne igen och det känns skönt och han är som om inget hänt.


Ena strumpan som är färdig



Min son J, jag och Blixten som kom tillbaka igår..


Handen efter bettet gör fortfarande ont är stel i handleden och har svårt med stickningen men min dotras ena långstrumpa är färdig nu och den är riktigt snygg tycker jag och varm blir den för den är stickat i Raggsocksgarn..


Jag ska börja med det där sockparet idag för jag är med i en sockklubb.



Av Häxmamman med - 2 januari 2008 08:13


Min son J och hans tjejkompis från M från Stockholm kom till oss och det var så otroligt roligt men som vanligt saknade jag alla mina barn, p var hemma hos syrran med son kille i Kopparberg, T skulle komma men blev med kompisar, L är hos sin pojkvän V i Gällö.



Men vad gnäller jag i, jag hade ju dom jag hade hos mig och det var jag, sambo, J,M, J och A.


Vi skulle ha knytkalas i Gula Villan med kvarteret så jag gick dit med hyresvärdens familj och gjorde i ordning medans sambon och A for till Sollefteå och köpte den där kattfällan.



Kl 7 gick vi iväg och där hade folk redan börjat dukat upp, vi blev ca: 30 tror jag räknade inte och det var så roligt för det var 4 ungdomar 2 tjejer och 2 killar med ungefär ett års skillnad och det var 4 mindre barn som kunde leka med varandra så vi var blandad kompott i ålder.



När kl började närma sig tolv så provade jag ringa min son T men det var någon annan som svarade hela tiden så jag började bli väldigt orolig, till slut så svarade ingen. jag grubblade över detta hela natten ( det är väl klassiker, man kan inte sova när barnen är ute ) vi var flera som provade att ringa men till slut så somnade jag.



Jag ångrar mig nu för tanken var att jag tänkte fara och se om jag hittade han men det blev inte så, då hade nog natten sett annorlunda ut.

Som tur åkte en av mina systrar till min son för det hade inte varit roligt, skrämmande hur det kan bli. Tur att min syster och hennes gubbe bor i närheten.


Men jag älskar mina barn så så så så så otroligt mycket



Tack för att ni finns

Av Häxmamman med - 1 januari 2008 17:30

 


Storlek: En storlek

Garn: Twins

Stickor: Strumpstickor nr: 3½-4


Mönster: 

Alla räta maskor blir flätor




Sticka så här:

Lägg upp 43 maskor på strumpstickor. Sticka resår 2 räta/2 aviga i 15 varv.

Sedan börjar du med mönster.


Mönster 1:

Varv 1: 3 räta/3 aviga, varvet ut.

Varv 2: 3 räta/3 aviga, varvet ut

Varv 3: 3 räta/ 3 aviga, varvet ut.

Varv 4: 3 räta/ 3 aviga, varvet ut.

Varv 5: Lägg 1:a räta maskan på en hjälpsticka framför arbetet, sticka 2 räta maskor, sticka dom den maskan på hjälpstickan rät (Gäller alla räta maskor varvet ut).


Mönster 2:

Varv 1: 3 räta/3 aviga, varvet ut.

Varv 2: 3 räta/3 aviga, varvet ut

Varv 3: 3 räta/ 3 aviga, varvet ut.

Varv 4: 3 räta/ 3 aviga, varvet ut.

Varv 5: Lägg 2:a räta maskorna på en hjälpsticka bakom arbetet, sticka en rät maska, sticka dom 2 maskorna på hjälpstickan rät (Gäller alla räta maskor varvet ut).


* Upprepa från mönster 1, sedan mönster 2 osv tills du har 5 av varje mönsterdel ca: 33cm eller önskad längd*


Önskar du längre så kan du sticka längre resår eller fler flätor.


Maska av, inte för hårt, fäst trådarna.



Design: Dockmamman i Jämtland

Av Häxmamman med - 1 januari 2008 13:18





Garn: 2 stycken Järbo mellanraggi

Stickor: Strumpstickor nr 3

Storlek: 10-12



Sticka så här:

Lägg upp 56 maskor, fördela maskorna jämt på stickorna och sticka resår 2 räta, 2 aviga i 100 varv.



 

Häl: Sticka hälen fram och tillbaka mitt bak över hälften av maskorna i 18 varv. Därefter börjar du med intagningarna för bandhälen : Sticka tills 7 maskor återstår (=rätsidan), vänd (=avigsidan) sticka tills 7 maskor återstår. *Vänd, sticka räta tills 1 maska är kvar före vändningen, lyft 1 maska, sticka 1 maska rät och dra den lyfta maskan över den stickade maskan. Vänd, sticka aviga tills 1 maska är kvar före vändningen, sticka 2 tillsammans avigt.* Upprepa från * tills samtliga maskor är med.



 

Fot: Plocka upp 12 maskor utmed varje sida av hälen. Sticka ett varv runt alla maskor. Börja minska 1 maska i var sida (från de stickor som du plockat upp maskor), innanför 1 maska vartannat varv tills 44 maskor återstår. Sticka tills foten mäter 19cm eller passande längd till tåintagningarna.



 

Tåintagning: Ta ihop för tån på följande sätt: före sista maskan på första och tredje stickan stickas 2räta maskor tillsammans i bakre maskbågen, innanför 1:a maskan på andra och fjärde stickan stickas 2räta maskor tills. Minska vartannat varv 3 gånger och därefter varje varv tills 8maskor återstår.

Ta av garnet och fäst ihop.




Design: Dockmamman i Jämtland




Av Häxmamman med - 1 januari 2008 13:17





Garn: Fuga Ca: 500-550gr

Stickor: Nr 7

Storlek: ca:38/40


Koftan är stickat i dubbelt garn.


Mönster:

Varv 1: 3 räta, sticka 4:e m rät och vrid (Rätsidan).

Varv 2: Räta på räta, den vridna maskan stickas i aviga maskor (Avigsidan)*Varv1 upprepas på alla räta varv.*

*Varv2 upprepas på alla aviga varv.*



Bakstycke: Lägg upp 69 m på st 7 och sticka 1 rätt v (=avigsidan). Sticka mönster efter förklaring. När arbetet mäter 63cm avmaskas de 17 mittersta maskorna för halsringningen

och var sida stickas för sig. Avmaska för nacken ytterliggare 2 maskor 1 gång.

På nästa varv sätts axelns maskor på en nål eller tråd. Sticka andra sidan lika men åt motsatt håll.


Vänster framstycke: Lägg upp 34 maskor på stickor 7 och sticka 1 rätt varv, sticka mönsterstickning. Börja i sidan som på bakstycket. När arbetet mäter 58 cm, avmaska för halsen vartannat varv med 5,2,1,1,1 maskor tills 24 maskor återstår. Sätt axelns maskor på en nål eller tråd när måtten är lika som bakstycket.


Höger framstycke: Lägg och sticka som vänster framstycke men åt motsatt håll.Ärmar: Lägg upp 37 maskor på stickor 7 och sticka 1 rät varv. Sticka mönsterstickning. När arbete mäter ca: 3 cm ökas 1 maska i var sida 12 gånger med ca: 3 cm mellanrum. Sticka mönster med även de ökade maskorna. När arbetet mäter ca: 41cm avmaskas alla maskor.



Montering: Sticka ihop axelsömmarna.

Lägg rätsidan mot rätsidan. Sätt maskorna på stickor 7. Börja i ytterkanten, och sticka ihop 1 maska från vardera sticka och avmaska ganska löst. Sy i ärmarna, därefter sid och ärmsömmarna samtidigt.



Huva: (Stickas i 2 delar). Börja med höger sida. Lägg upp 10 maskor på stickor 7 och sticka mönsterstickning innanför 1 rät (kantmaska) i framkanten. Öka 2 maskor (=lägg upp) i slutet av varvet (=bakkanten) vartannat varv 7 gånger. Lägg sedan upp 10 nya maskor = 34 maskor. Sticka mönsterstickning över de ökade maskorna. När arbetet mäter ca: 30 cm från uppläggningen avmaskas i bakkanten 1 maska vartannat varv 7 gånger, sedan 2 maskor 1 gång. Avmaska återstående maskor. Lägg upp och sticka lika men spegelvänt, för vänster halva. Sy sedan ihop sömmen mitt bak. Sy fast huvan runt halsen.


Höger framkant: Plocka upp 1 maska i varje maska på framkanten och sticka rätstickning i 3 varv. Gör ett knapphål ca: 3cm från halskanten, sticka ytterliggare 3 varv rätstickning, avmaska ganska löst.


Vänster framkant: Plocka upp lika som höger framkant. Sticka 6 varv rätstickning. Avmaska ganska löst.


Fäst trådar och sy i en knapp...

Presentation

Här läser ni om en 6-barns Häxmamma där livet verkligen gått upp & ner med trassel av garn & stickningar.

Startblogg

Startblogg.se
Visitkort till bloggen

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Tycker ni om musik på blogg, hemsidor?
 Ja
 Nej
 Kanske

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Musik

Bloglovin1

Gratis godis


Skapa flashcards