Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv

Alla inlägg under december 2007

Av Häxmamman med - 15 december 2007 08:10


Ja vad ska jag säga, jag har fått en kommentar från en som känner mig väl och jag tror att det  handlar om avundsjuka.

Mitt hem som jag tillbringar i dagligen p.g.a  sjukdom och det livet är inget man väljer med en sjukpension med 5500/månaden och då är man ju glad att stickningen är det jag har funnit än att sitta och glo på tv eller springa i skogen, sporter mm.. som jag inte kan göra för min sjukdom.

Men det finns då människor i min omgivning som tycker att jag lever i min lilla skyddade verkstad här hemma, vad menar folk med det jag kan inte se annat än avundsjuka.

Det kanske är så att de vill lära sig att sticka dom med *Ler*

Det är tur att man har sitt glada positiva tänkande så att dessa människor inte kan slänga ner i backen utan jag står där och sedan tycker jag då att det finns de människor i min omgivning som pratar om saker som de inte ens vet något om och det förstår jag inte heller.

Jag lever ett liv som är bra för mig och jag säger aldrig till en människa lev si och så eller jag säger aldrig att det liv jag lever är bättre än någon annans men jag säger att jag ska leva ett liv som för mig ska vara bättre men det är för mig och ingen annan.

Jag är en snäll och omtänksam människa och jag har alltid varit ödmjuk, jag har tvingat mig till och med att vara ödmjuk mot människor som egentligen varit onda för det är bättre att möta ondska med vänlighet tror jag.

 Jag har byggt upp en borg, ett hem för mig och min familj där jag har det så bra.

Min stickningar och garner har jag plaserat nere i matkällaren *Ler* den går inte att använda som matkällare för den är för varm på sommaren och håller man dörren öppen på vitern så blir det varmt där från pelletspannan.

Jag ska idag iväg på marknad i Bispfors, de ringde och frågade om jag ville följa med och jag tyckte det lät roligt, det är väl klart att man ställer upp för dom och jag hoppas att det är nått som kan växa i storlek..

Hör av mig med bilder och hur det var på marknade

Kram på er...

Av Häxmamman med - 14 december 2007 09:18




Som ni sett tidigare så har jag firat den redan, det var i höstas men det var en del som inte ville eller kunde komma på kalaset och kommer den 19:e istället.

Jag har nog en kris för jag har många tankar om ålderdom men sedan märker jag att man mognar, inte i sitt sätt för ett barn i mina sinnen kommer jag alltid att förbli.

Utan jag har börjat att förstå att man inte ska leva för andra utan det är ju faktiskt mig och min familj jag ska leva för, många tänker säkert nu att -Men det är självklart det gör man ju.



Men tänk efter en x-tra gång, hur mycket av sitt liv har man inte strävat efter att man ska duga för andra människor, man städar och har det kliniskt rent bara för att man får främmande, man strävar efter att vara som andra som kanske har mycket pengar, man kanske vill att mina barn ska ha samma saker som den andre ha, man strävar efter folks respekt, man strävar efter att alla ska tycka om en, man strävar efter att tycka om alla, man försöker att ge alla den energi man har till att ha en yttre fasad som ser ut ungefär så här.

Kliver upp mellan 5-5.30

Väcker barnen, skyndar att klä på dom slänger i sig frukost och hinner man inte med frukost då äter barnen den på skolan.

Ni går på jobbet (funderar på hur du ska hinna laga mat, diska, städa när du kommer hem) barnen är på dagis/skola.


Jobbet är slut, hämta barnen, kanske handla, hem, laga mat (städa och slänga i en maskin innan maten är färdig).

Skynda sig att äta, bråttomt, bråttomt.


För den ene ungen ska iväg och spela bandy, den andre rida och den tredje vill inte gå och simma idag (men måste det för ingen ska vara hemma) så han får gå och simma vare sig han vill eller inte.

Pappan ska iväg med skytteklubben så han far iväg före och du ska iväg på en kurs i franska.

Kl är nio innan ni kommer hem, skynda med fika eller så har man fikat på plats, sedan i säng..

Så ser det ut hos många många familjer idag, vart tog GEMENSKAPEN vägen??

Det är den jag har bestämt mig för, att strunta i allt sådant här och ta vara på gemenskapen med min familj, mina barn orkar inte denna rusch inte vi heller, vi spelar hellre spel.

Sedan har jag med åldern insett att man behöver inte tvinga sig att umgås med folk som inte tycker om en eller som jag inte tycker om, man slösar bara energi.

Varför slösa energi på människor som gjort en omt??

Vad jag kallar dett är en mognad som jag har hört kommer med åldern..

HU- Att jag har blivit så gammal

Ha det gott/Dockmamman

Av Häxmamman med - 14 december 2007 09:16

Detta är vad jag har gjort och vad jag hållit på med de sista veckorna, jag har stickat den har många namn

Rånarluva, 

skoterhuva,

ridluva

eller vad man nu ska kalla den för.



Men min ide´ är inte att man bara har den enbart till sådana ändamål utan man kan ha på sig den då det är kallt och hemskt ute, jag hade en på mig på Jamtlis julmarknad och det var varmt och skönt.

Men alla dessa huvor har alltid sett så himmelskt fula ut så jag förstår inte ens att tjejer satt på sig dom, men finns det inget val så vad ska man göra?

Men jag har nu designat dessa huvor som man kan dra ner som en huva på tröjan om man kommer in, då behöver man inte dra bort huvan från huvudet utan som sagt man viker bara ner överdelen.

Sedan är den faktiskt proper med sina mönster tycker jag, lite exlusivt blev det med alla olika mönster än att bara ha slätstickade eller ribbstickade huvor.


Denna idé och design kommer från Dockmammans kläder i Jämtland

Av Häxmamman med - 13 december 2007 18:53


 

Åh vad ljuvligt med doften av pepparkakor, varje år jag vet inte hur många år i rad som vi har bakat tillsammans jag och Annika.

Men minsta i 20 år i alla fall, jag har känt Annika sedan mer än 20 år sedan och hon har varit med om att uppfostra mina fem första barn för då var jag ofta ensamen för pappan var ofta borta.


Men ifjol då blev det inte den klassiska luciadagen utan då blev det då jag fyllde år den 19:e december och när vi bakar så bjuder jag också på mat.

Men vad tror ni händer när vi ska baka, ugnen gick sönder och 5 dagar före jul Jeeeeeåååååaaaa skrek vi i högan sky.

Vi bakade inget det året men det blev mat hos Annika och min sambo fick bege sig till stan för att köpa en ny spis *SucK*

Men nu var det dagens luciabak vi pratade om, Frida och albin fick hjälp av Linda och julia, Frida och Albin åt mycket deg men de fick i sig några våfflor med...

Albin och Frida ska lussa och bjuda på nybakta pepparkakor till grannarna


Av Häxmamman med - 12 december 2007 22:10

Sankta Lucia, skänk mig en tia

Tian var trasig och lucia blev knasig.

(skämt)


Men den här tjejen blev Jämtlands läns lucia och hon heter Frida Edh och hon är då en kändis för mig för hon är ett år yngre än min dotter och kommer därifrån jag är uppvuxen så jag vet vilken hon och hennes föräldrar är..

Grattis Britt-Marie och Bo Edh och Frida förståss


Av Häxmamman med - 11 december 2007 22:39



Jag trivs bra i Hammarstrand, vi har en underbar utsikt över älven (beronde på var man bor) en otrolig historia om Vildhussen och så har vi våra tio grabbar.

Men jag som bor två mil från själva samhället tillhör vi då det här med allt för byn, vi märker aldrig av det här där vi bor.


Jo föresten i somras var det några som var här och filmade Pelle Bergvall vi Kraftverksmuseét, jag såg det från föntret, jag hade en hantverksbutik öppen i somras och inte en enda av

"Allt för byn"

gänget besökte stället.

Jag ska vara ärlig och säga att jag tycker det känns som om inte vi finns till vi är utbölingar, alla pratar om gemenskapen som blivit under tiden, men inte här.

Jag tycker det känns lite sorgligt, jag tror att man bör ha minst fem generationer som härstammar från Ragunda för att man ska huvudtaget finnas med i gemenskapen.

Man märker när man kommer ner till byn om det är så att de vet att man inte är en riktig Ragundatös och på det viset kommer man aldrig riktigt in i gemenskapen.

Jag vet inte vad man ska göra för at vi andra bybor ska känna oss delaktiga.

Tjabba Tjena Hallå vi säger så!


Av Häxmamman med - 9 december 2007 21:35



Ja kära vänner! Denna marknad är något stort varje år det är så mycket människor, mat, godis och hantverk.

Jag fick några kr för mina alster men jag trodde att jag skulle få något sålt av mina nya ideér jag hade gjort, det var ett gäng tyskar som funderade på saken men de avvek de med.

Men jag ska lämna in dom i en hantverksbutik som är väldigt populär i Östersund Goupa eller vad det nu hette kommer inte riktigt ihåg och orkar inte kolla upp det nu heller.

 Men jag tror att min idé är bra när skidskytte vm kommer till Ö-sund och jag hoppas att folk kommer att tycka om dom, provade själv en i helgen och tyckte det var fantastiskt.

Jag ska inte avslöja än vad det är jag håller på med, nästa torsdag då jag lämnat in mina grejer till hantverksbutiken ska jag avslöja min idé som jag hoppas ska ge ett mode bland tjejer, man kan alltid hoppas..

Sådant är livet/Ha det gott alla

Av Häxmamman med - 4 december 2007 23:09



Hammarstrand  Monopol!

Hammarstrand hamnade på spelplanen med en hedrande
6:e plats!



Grattis..



Jag ger våra tio gubbar och pojkar en bra eloge för vad de gör för vår by och jag tror att det de har gjort har bidragit mycket till denna plats..


Presentation

Här läser ni om en 6-barns Häxmamma där livet verkligen gått upp & ner med trassel av garn & stickningar.

Startblogg

Startblogg.se
Visitkort till bloggen

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Tycker ni om musik på blogg, hemsidor?
 Ja
 Nej
 Kanske

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Musik

Bloglovin1

Gratis godis


Ovido - Quiz & Flashcards